obal alba

Pohádek ze Zapotřebí znovuudělání fortelné

Už Jsme Doma

Indies MG / 2012
Žánry: alternative, rock
MAM841
CDSkladem: >5 ks 299 Kč

O ALBU

Zhruba od června do prosince roku 2011 Už jsme doma znovu nahráli písně z alba Pohádky ze Zapotřebí (Indies Records), které původně vyšlo v roce 1994. Potřeba nového "kabátu" byla patrná již v době vzniku těchto písní, neboť při nahrávání došlo k technickým chybám, které se na původní nahrávce velmi výrazně podepsaly. Původní představa byla použít originální aranže a "jen" písně znovu nahrát. Do projektu byl přizván i Jindra Dolanský. Ten se však nakonec omluvil, že již velmi dlouhou dobu nehraje a také že hlasivky mu již neslouží, a tak se Miroslav Wanek rozhodl písně poměrně výrazně přepracovat a to nejen v aranžích, kde saxofon nahradila trubka a pozoun, ale také ve strukturách, na několika místech v melodiích a tempu a přibylo i několik zcela nových motivů a pasáží.
Na nahrávce kromě současných členů kapely (Pepa Červinka – basová kytara, Adam Tomášek – trubka, Miroslav Wanek – kytara, klávesy a zpěv, Jaroslav Noga – bicí) spolupracovali také hosté – Johnny Jůdl (Jablkoň) na sólovou kytaru a fagot, Jan Jirucha (MCH Band) na pozoun, Martin Crysman Zahradník na foukací harmoniku a Petr Smékal na saxofon. Nahrávka vznikla ve studiu Indies v Brně v hudební režii Miroslava Waneka pod dohledem zvukových mistrů Dušana Součka a Bronislava Šmida.
Martin Velíšek vytvořil zcela nový obal, který bude kromě běžných součástí obsahovat i deskovou hru včetně dvanáctiploškové kostky
Jelikož písně i obal budou z velké časti novým pohledem na původní motivy, je i název celého CD mírně modifikován a to ve stylu názvů knih v 16.-17. století (tedy doby, kdy značná část klasických pohádek vznikala).


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Alternative | Rock

obal alba

Květy

Jablko jejího peří
Dostupné varianty
CD 299 Kč
obal alba

Vladimír Václavek a Iva Bittová

Bílé inferno
Dostupné varianty
CD 299 Kč
MC 79 Kč
LP 799 Kč
obal alba

Traband

Přítel člověka
Dostupné varianty
CD limit. ed. 399 Kč
obal alba

Prouza

V tichosti
Dostupné varianty
CD 299 Kč
obal alba

Květy

Střela zastavená v jantaru
Dostupné varianty
CD 299 Kč
INDIES SCOPE
© Indies Scope

IČ 17591864     /     Cejl 825/20, Zábrdovice, 602 00 Brno