obal alba

Úsměv

Mirek Kemel

Indies Scope / 2020
Žánry: folk
nedostupné

O ALBU

Mirek Kemel představuje svůj Úsměv. Jde o první skladbu z připravovaného alba, které vyjde v příštím roce. Píseň hudebně i zvukově navazuje na zatím poslední, dva roky staré, skvělé album Ryby, raci. Mirek zde vsadil na pečlivou práci ve studiu a aranží a nahrávání se ujal skladatel filmové hudby Petr Ostrouchov se svojí kapelou.

Písnička s takovýmto názvem se do současné doby nehodí jen zdánlivě, jak vysvětluje Mirek Kemel: „Proč Úsměv? Češi jsou v tomhle úžasní. V každé době, i těch těžších, mají schopnost podívat se na věci s nadhledem a humorem. Je to dar, je to naše velké bohatství. Úsměv je znakem odhodlanosti nepodlehnout těžkým chvílím. Je to mocná zbraň, lék i způsob nahlížení na svět. Úsměv je vhodný v každé době, možná o to důležitější je právě teď."

A přidává svůj optimistický pohled na současnou situaci. "Písničku jsem napsal v minulém roce a tehdy jsem samozřejmě vůbec netušil, v jaké situaci ji budeme vydávat jako singl. Ale věřím, že už se brzy vrátíme k normálnímu životu. A bylo by fajn, kdyby nás současná zkušenost dovedla k trochu jinému pohledu na svět, k trochu jinému uspořádání hodnotového žebříčku. Přeji nám všem hodně zdraví a úsměvů..."

Miroslav Kemel je dlouholetý přední český karikaturista a také originální písničkář. Hraje na akordeon, kytaru a foukací harmoniku. Po natočení debutového CD Krajem šel anděl, vydal v roce 2014 druhé album Nic víc a v roce 2018 pak zatím poslední nahrávku Ryby, raci.



SKLADBY

ukázka název

INDIES SCOPE
© Indies Scope

IČ 17591864     /     Cejl 825/20, Zábrdovice, 602 00 Brno