obal alba

ALCOHOLIARS, CHRISTIANS...

DEAD POPES COMPANY

X Production / 2010
Žánry: rock
XP058
CDSkladem: 3 ks 250 Kč

O ALBU

Dead Pope´s Company, punkoví srdcerváči, kteří slovu rock´n´roll dávají jeho původní význam. Punk jako zábava, podvazková lasa a pod podiem tlačenice k nezastavení. Solí vyhraný a propracovaný garážový punk říznutý speedovaným rokenrolem, rychlost, vtip, drajv a výborné melodie na debutovém albu Dead Pope´s Company s lehce zapamatovatelným názvem Alcoholiars, Christians and Weasels (It Took Much More Time Than We Thought) u nás prostě nemá srovnání. Máte rádi The Hives? Hledáte průsečík mezi The Pink Spiders a Tokyo Sex Destruction? Pak jste na správné adrese!

Jistě, byli tu Scissorhands a máme The Pooh. Nikdo ale zatím neměl odvahu udělat tour do Rumunska nebo chvíli na to letět do Tokia na hraní s tamními Anisakis a ještě tam natočit klip. Co jsou pro jiné celoživotní trampoty, pro Dead Pope´s Company je denním chlebem. „Elvis je mrtvej, ale Papež žije,“ říká frontman kapely Samuel Mondial.

Moderní manažerské brožurky sice říkají, že hlavní je týmová spolupráce a ono to tak vskutku je, ale pokud nemáte frontmana, nebude to fungovat, prostě každé rande potřebuje svoje vygradování. Samuel je světový a tak Mondial je správně, navíc na nahrávce ještě přibrousil výraz, který je nakřáplý jako starý mixér, ale zároveň zní lépe než japonské hi-fi. Znáte tu pohádku o vlkovi, který si nechával přibrousit jazyk, aby mohl skočit na sedm kůzlátek? Jistě si v tom případě doplníte, kdo je tady vlk a kdo kůzlátka. Samuel k tomu lakonicky dodává: „DPC jsou jako ten nejlepší sex, co jste kdy zažili!“

Nechtění potomci Debbie Harry a Joe Strummera si zakládají na adekvátním negližé, lehce lavírují na provaze dobových očekávání, krize-nekrize: „Základ je společensky se obléct, chovat se slušně a zdvořile a pak už jen vylízt na pódium a zbourat klub!“ Je to dostatečně retro?


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Rock

obal alba

Květy

Střela zastavená v jantaru
Dostupné varianty
CD 299 Kč
obal alba

Prouza

V tichosti
Dostupné varianty
CD 299 Kč
obal alba

Okrej

Je to důvod
Dostupné varianty
CD 299 Kč
obal alba

Žamboši

Přituhuje
Dostupné varianty
CD 299 Kč
obal alba

Lesní zvěř

Lesní zvěř
Dostupné varianty
CD 299 Kč
INDIES SCOPE
© Indies Scope

IČ 17591864     /     Cejl 825/20, Zábrdovice, 602 00 Brno