obal alba

Úplněk

Majerovy brzdové tabulky

Indies MG / 2024
Žánry: acoustic, folk, celtic
MAM871
LPSkladem: >5 ks 999 Kč

O ALBU

2LP vychází 2.9.2024 !!

Kapela Majerovy brzdové tabulky, kultovní legenda české akustické alternativy devadesátých a nultých let (a podle Jiřího Černého, nejlepší alternativní kapela té doby), se opět sešla v původní sestavě.  A to jak na pódiu, tak na nově vydaném dvojalbu Úplněk, které shrnuje a završuje předchozí tvorbu kapely z let 1991 až 2008. V takové podobě, jakou mohou její příznivci slyšet aktuálně i na koncertech. 

Je to tady zpět: Hudba v krajině a krajina v hudbě,  půlnoční úplněk a skály vyprahlé poledním sluncem, ranní mlha a první večerní hvězda, lidé na cestě a neviditelné bytosti lesa, písně zdánlivě zaniklého starého světa. Majerovy brzdové tabulky mají stále co říci i současným posluchačům.

Nezaměnitelný zvuk kapely, vymykající se všem hudebním žánrům, tvoří alt Andrey Landovské, saxofony a klarinet Víta Kahleho, mandocello nebo kytara Petra Linharta a violoncello či baskytara Antonína Bernarda.

Nahrávka 22 nejznámějších písní MBT vznikla v lednu 2024 ve studiu Soundevice pod zvukovým vedením Adama Pakosty. Vychází u vydavatelství Indies MG ve velkoryse pojatém provedení – jako dvojalbum (2LP) na barveném vinylu, s krásným obalem včetně všech textů písní, kde kapela opět zvolila obrázek od Petra Síse, s nímž spolupracovala i na minulých albech, stejně jako s grafiky Karlem Halounem a Luďkem Kubíkem. Kromě toho Úplněk vychází i v elektronické formě ( MP3, FLAC, WAV)  a bude k dispozici na platformách Spotify, iTunes apod. (nebude již na CD). Místy svižný, místy zadumaný „tabulkovský“ průřez ze všech šesti alb, od Míst častých zjevení (1992) až po Noc ozvěn (2008), kde uslyšíte nejenom hity jako Gabréta, Eliška a vítr či Fabián, ale i málem ztracené perly jako Zabloudíme nebo Malvína z Bretaně.

 


SKLADBY

ukázka název

INDIES SCOPE
© Indies Scope

IČ 17591864     /     Cejl 825/20, Zábrdovice, 602 00 Brno